Chiar și experiența semnificativă în conducerea unui vehicul nu exclude riscul participării la incidente și accidente de circulație reglementate de poliția rutieră. Cele mai frecvente cauze ale disputelor cu reprezentanții acestui serviciu sunt:

  • accidente,
  • Încălcări ale regulilor de comportament pe drum,
  • lipsa documentelor și obiectelor obligatorii din vehicul,
  • retragerea ilegală a dreptului de a conduce o mașină,
  • transportul mașinii cu un camion de remorcare la terenul de sechestru,
  • aplicarea de amenzi și alte sancțiuni contrare legii.

Codul contravențional al Republicii Moldova stabilește un termen de 15 zile pentru șoferi de a contesta o decizie privind răspunderea administrativă. Numărătoarea inversă începe a doua zi de la data deciziei.

Dacă intenționați să contestați o decizie privind o infracțiune administrativă, ar trebui să studiați cu atenție conținutul acesteia.

Astfel, redactorul protocolului este obligat să explice persoanei implicate în abaterea administrativă, îndatoririle și drepturile sale și să noteze paragraful corespunzător în textul propriu-zis. Înregistrările necesare sunt făcute dacă există daune dintr-un act ilegal, precum și dacă contravenientul refuză să confirme documentul. În asemenea împrejurări, acesta din urmă este obligat să indice în scris motivele pentru care a refuzat să semneze.

În cazul în care este necesară contestarea deciziei, persoana însăși nu este adesea capabilă din cauza lipsei de educație specială și a înțelegerii nuanțelor unui astfel de proces și a acțiunilor care trebuie întreprinse într-o etapă sau alta. Prin urmare, conform statisticilor, peste 60-70 la sută din cazurile legate de infracțiuni administrative, atunci când se încearcă soluționarea singur, fără implicarea avocaților, eșuează, deși materialele disponibile dau speranțe de succes.

Dacă există cel puțin o șansă minimă ca hotărârea judecătorească să fie în favoarea dumneavoastră, atunci vă sfătuim să contactați specialiști care înțeleg să o întocmească corect și să urmeze totul procedural.

Echipa noastră de avocați are o experiență considerabilă în soluționarea cu succes a dosarelor administrative (în favoarea clienților lor), adesea fără a-i aduce în fața justiției. Orice persoană are dreptul de a implica specialişti profesionişti în domeniul jurisprudenţei. Nu vă neglijați eforturile de a economisi bani, deoarece consecințele acțiunilor analfabete sunt adesea mai tangibile decât doar cheltuielile.

Persoana va suferi o pierdere notabilă a reputației, care în viitor poate reveni să-i bântuie activitățile profesionale și viața de zi cu zi. Nu ar trebui să vă ocupați de astfel de probleme pe cont propriu, deoarece există întotdeauna riscul să agravați situația și să vă înrăutățiți situația. Permiteți profesioniștilor adevărați să vă rezolve singuri problemele.

Avocații calificați ai BAA ”Legal Service” sunt gata să rezolve litigiile de asigurare în cazul unui accident de orice complexitate. Experiența practică și teoretică a specialiștilor consiliului nostru ne permite să consultăm și să conducem litigii în orice situație.